Son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan lezzetten ödün vermeyen bir o kadarda sağlıklı olan vejetaryen yemekleri senin için mercek altına aldık!
Değişen dünya ile birlikte yemek trendleri de değişerek kişiliklere göre şekilleniyor. Bunlardan biri de vejetaryenlik! Farklı farklı çeşitleri bulunan vejetaryenliği “hayvan dostu beslenme” olarak kodlayabiliriz. Bu beslenme türüne olan talep ile birlikte birçok restoran, menüsünde vejetaryen yiyeceklere yer vermeye başladı bile!
Peki Vejetaryen menü nasıl hazırlanır?
Kural 1
Öncelikle hazırlayacağın vejetaryen menü, işletmenin genel stil ve konseptiyle de uyumlu olmalı. Bir fast food işletmen varsa vejetaryen menündeki seçenekler de fast food tarzında olmalı.
Kural 2
Açıklayıcı ve sade tanımlamalar kullanmalı, menüyü başlıklara ayırmalısın. Başlangıçlar, kahvaltı, öğle yemeği gibi bölümler ziyaretçilerin daha kolay seçim yapılmasına yardımcı olur.
Kural 3
O güne dair bir not ya da şefin özel seçimi gibi müşteriyi yönlendirmek istediğin bir nokta varsa buna menünün sağ üst köşesinde yer vermelisin. Okumaya sağdan sola başladığımız için sağ üst köşe ilk dikkat çeken yer olacaktır. Örneğin; “Şefin spesiyali Toscana usulü mercimek çorbası” gibi farklı bir lezzetin varsa, sağ üstte yer verebilirsin.
Kural 4
Sebze ağırlıklı bir menü olacağı için sebzelerin kaynakları da oldukça önemli. Eğer kendi bahçende yetiştirdiğin ürünleri kullanıyorsan ya da organik pazarlardan sebzelerini almayı tercih ediyorsan bunu mutlaka belirtmelisin.
Kural 4
Menüdeki seçenekler yetersiz olmamalı ama seçim yapmayı zorlaştıracak kadar çok da olmamalı. Çünkü çok seçenek kafa karışıklığına sebep olurken, az seçenek yetersizlik duygusu yaratabilir.
Kural 5
Menü için yemek denemeleri ve seçimleri yaparken mutlaka ekibinin de fikrini al ve yeni bir lezzet ortaya çıkardığında önce onların beğenisine sunarak görüşlerini al.
Kural 6
Her dönem popüler yiyecekler vardır. Bunları asla kaçırma ve trendleri takip et. Vejetaryen menülerini hazırlarken bu trendlerden ilham alabilirsin. O ara brokoli çok revaçta ise menünde mutlaka yer almalı.
Kural 7
Menünde kişiye özel farklara da yer verdiğini göster. Yemeklerin yanlarına parantez içinde lakto-ovo vejetaryenler için uygundur ya da veganlar için uygundur gibi notlar iliştir.
Kural 8
Özellikle vejetaryenler, yemek planlaması yapmayı sever. Bu yüzden kaba hatlarıyla bile olsa, haftalık vejetaryen menü planlarını dijital ortamlarda ya da işletmenin bir köşesinde paylaşman ziyaretçilerin için artı puan olacaktır.
En sevilen vejetaryen menülerini de paket servis yapmak istersen eğer
doğa dostu paketlerimize buradan ulaşabilirsiniz!
Comments